mezesterdkalacs

Mézes, Térd és Kalács. Olyan, mint a Jó, a Rossz és a Csúf. Vagy a három muskétás. Triumvirátus. Teletubbik, ha ők nem négyen lettek volna. Vagy öten, vagy ki tudja mennyien. Szóval most, mi, így hárman, kifejezzük véleményünket a világról. Punkt.Punkt.Punkt.

Friss topikok

  • mézes: Köszi, már olvastam a kommentek között, majd, ha lesz kicsit több időm, akkor megpróbálom! (2008.12.14. 20:03) Az utolsó bejegyzés
  • nervesick: Értem. Az utolsó mondatot is.:) Vedd úgy, hogy én is kiakadtam. Nem akartam. Nem akarok. Lényeg sz... (2008.12.09. 15:41) Mutter
  • mézes: Nervesick: A gyűlés nem közpénzen menne, mindenki saját magának venné meg a sörét :) A Tv a világ ... (2008.12.03. 20:10) "Kinyitott a kávéház, kábé, öten kint állnak"
  • fekete_mamba: Vágom,én is így gondoltam a csattanóra,csak rosszul fejeztem ki magam. Köszi (2008.12.01. 19:50) Coelho
  • mézes: Lehet csalódni fogsz (a bejegyzés saját vélemény) és biztos, hogy van olyan, akinek egyáltalán nem... (2008.11.30. 17:49) Minimum tizenegyes!

Linkblog

Nagyhírek a kisvilágból

2008.06.03. 11:53 - mézes

Címkék: hír moszkvatér gonda hajas visszaajövőbe

Gyermekkoromnak három nagy filmje volt. Az első címére már nem emlékszem, de valami olyasmiről szólt, hogy van egy kisfiú, talál egy motort, az nem működik meg koszos is, a kissrác megjavítja, kicsit kipofozza, a végén meg természetesen megnyer egy versenyt. A motor egyébként tud repülni is, meg kommunikálni a lámpájával: ha szomorú lehajtja azokat, ha vidám akkor kacsintgat. Néha berreg is. Ezt a kis sztorit annyiszor megnéztem, hogy a kazetta mára már használhatatlanná vált. Életem célja volt egy motor, amivel persze lehet repülni is, meg beszélgetni, vágytam rá, hogy elhagyhassam képzeletbeli barátaimat, akik már akkor kiközösítettek, vágytam, hogy valami megfoghatóval társalogjak. Nem panaszkodom: kaptam egy postásbiciklit, ami mondjuk nem volt túl kommunikatív, de ahogy felcseperedtem megértettem, hogy ő egy igazi társ, aki nem akart sohasem ellentmondani. Repülni azt nem tudott, de suhant, mint a szélvész.
A második egy Stephen King adaptáció volt: Stand by me, Állj ki mellettem. Egy fiatalokból álló kiscsoport elmegy megkeresni egy, a  városkájukból eltűnt srácot. Megtalálják, de holtan, úgy emlékszem elütötte a vonat. Nem lehet mondani, hogy ez valami kis vidám gyerekfilm, de nagyon jó a hangulata, meg a zenék, meg a dialógusok...
A harmadik: Vissza a jövőbe triológia. Tökéletes, egységes, zárt egész, mint egy gömb. Komolyan megőrültem és megőrülök érte. A hétvégén valamelyik adón most nyomatták az első részét,(mint minden évben),természetesen megnéztem. Marty, Dr. Brown, Lorraine, Biff...gyermekkorom szerves részei. Így döbbenten hallottam a hírt:leégett a hollywoodi studiók nagyrésze, s bennük volt a Vissza a jövőbe díszlete is. Nyugodjatok békében De Lorean DMC-12, sportalmanach, pizzahidratáló, gördeszkák, a nagy mütyü, amivel a doki a harmadik részben a vadnyugat közepén jégkockát tudott előállítani, nyudogj békében toronyóra, Biff botja, Marty sapkája és "tengerész" felsője, önszárító ruhák, makettek, amelyeket a Doki csinált Marty visszajuttatásra s amelyek "bocsáss meg, nem méretarányosak"!

Más: Hajas László olyan, mint Monica a Jóbarátokból.

Megint más: Gonda László egyszer már próbálta az lsd-t.

Ez meg már megint más: Fokozott razziákat tartanak a Moszkva téren két hónapig a rendőrök, mert az tele van hajléktalanokkal, zugárusokkal, "emberkereskedőkkel", indul a szezon is mit szólnának ehhez a turisták.
Moszkva egyszerűen kultusz hely. Csomópont minden tekintetben. Itt találkoznak a budai elitfiatalok, a lecsúszott réteg, a hajléktalanok, minden pénzüket elbaszó drogosok és ragasztósok, a Krisztus követők, amíg volt a Lipót innen lehetett indulni, s valószínűleg most, hogy bezárt, néha-néha egy-egy lakó még meglátogatja e teret, egyéb szektások is vannak persze meg egyszerű  egyetemisták és a dógozó nép s olykor a TÁP színház is befut a képbe egy performance erejéig. Plusz, hogy a szezon kezdődik ugye ide jönnek le a Budai várban elfogyasztott ötezres gulasch után is a turisták. Nem mondom, hogy mindezt így kell hagyni, mert tényleg baszott idegesítő, amikor áll az ember öt percig és négyen jönnek oda hozzá, hogy valamivel letarhálják, de nem lehet letagadni, hogy Budapest, Magyarország apró mása ez a kulttér, szerethető és gyűlölhető, de a magyar valósághoz inkább ez áll közelebb, mint a fashion street. Barátnőm külföldi, itt dolgozott három hónapig a Budai várban egy információs kioszkban, egy német nő kérte, hogy ajánljon neki valamit, ami tényleg budapesti, nem kell látványos, nem kell, hgy turisztika legyen, valami, ami bemutatja az itteni valóságot. Moszkváplácc - kapta meg a választ.

A bejegyzés trackback címe:

https://mezesterdkalacs.blog.hu/api/trackback/id/tr83501267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hatványpatkány 2008.09.05. 22:00:17

Jó a blog. Érdekes témák, értékes stílusban.
A BTTF-hez: az egyik kedvenc trilógiám, olyannyira kultszinten van nálam, hogy az első részét csak VHS-verzióban vagyok hajlandó megnézni, mert a DVD-re persze újrahangszerelték, és eltűnt Marty apjának (Crispin Glover) eredeti zseniális szinkronja (Zsótér Sándor). Holy Scott... (ahogy angolul mondja Doc Brown).
A stúdió leégése pótolhatatlan veszteség. De azért van egy jó hírem: tavaly év végén megjelent külföldön a 4 DVD-s változat, sok-sok extrával. Érdekes, hogy a 3 részhez csak angol felirat van, a 4. (csak extrás) dvdhez meg magyar is!
A RapidShare-n fenn van.

mézes 2008.09.06. 16:01:24

Áh,annyira nem vagyok netguru, hogy tudjam mi ez a RapidShare, habár kéne valami töltős miszmag, mert a torrent most valahogy nem megy, film s zene nélkül meg mit érek én?
Köszönöm a jó szavakat!
Én még dvd-n nem láttam a Visszát, de tényleg nagyon kiábrándító lehet más szinkronnal, mint bármely film, ha már megszoktad az eredeti hangot. Így van ezzel az olyan film is, amit először mondjuk az adott film nyelvén (mondjuk kínai vagy indiai vagy akármilyen) néztél meg felirattal s egyszer berakod magyar hanggal..


süti beállítások módosítása